
Uwielbiam surówki do obiadu, wszelkiego rodzaju, zarówno z kapustą jak i marchewką i buraczkami. Wielbię mizerie, surówki z selera i pora. Każda jest dobra.
Dzisiejsza surówka powstała w drodze eksperymentu i okazała się bardzo ciekawą opcją do obiadu.

Surówka do obiadu z czerwoną i kiszoną kapustą

Składniki
200 g kapusty kiszonej,
150 g czerwonej kapusty,
1/2 jabłka,
1 płaska łyżeczka cukru trzcinowego,
1 łyżeczka oliwy z oliwek,
szczypta soli i pieprzu.
Przygotowanie
Czerwoną kapustę poszatkować jak najdrobniej.
Jabłko zetrzeć na tarce o grubych oczkach.
Kapustę kiszoną przełożyć do miski i rozdzielić ręcznie od siebie. Posypać cukrem i odstawić na 5 minut. Po czym dodać starte jabłko, sól i pieprz oraz oliwę. Całość wymieszać.
Do kapusty kiszonej dodać czerwoną i wymieszać.

Smacznego!
Bardzo fajna surówka, uwielbiam czerwoną kapustę 🙂
Bardzo proste, a za to jakie pyszne 🙂 Super przepis, pozdrawiam 🙂
Cudowna, bardzo energetyczna. Zdecydowanie zbyt rzadko ją robię 🙂
Piękna i prosta! Brawo!