• Home
  • Kuchnie Świata
    • Kuchnia indyjska
    • Kuchnia chińska
    • Kuchnia francuska
    • Kuchnia meksykańska
    • Kuchnia polska
    • Kuchnia tajska
    • Kuchnia włoska
  • Be Fit
    • Czas na detox
    • Zdrowa żywność
    • Dietetyczne Pyszności
    • Bez Glutenu
    • Jedz Sezonowo
    • Jedz Śniadanie
  • Obiad
    • Szybki Obiad
    • Zupy
    • Sałatki
    • Przystawki
    • Tanie Gotowanie
  • Desery
    • Babeczki
    • Ciasta i tarty
    • Ciastka i Ciasteczka
    • Naleśniki i Placki
    • Bez cukru
    • Koktajle
  • O mnie
    • Kontakt

Pełna Lodówka

wegetariańskie przepisy

Kuchnia polska

Szybki Obiad: Potrawka z fasoli białej i czerownej

Szkoda, że posty nie piszą się same! Przygotowanie potrawy, zrobienie zdjęć i ich obróbka to najprzyjemniejsze elementy podczas tworzenia przepisu. Dla mnie najnudniejszą częścią tego procesu jest pisanie postów. Nigdy nie umiałam się za bardzo rozpisywać, moje wypracowania w szkole często były doskonale oceniane pod względem merytorycznym, czy gramatycznym, ale były niezwykle zwięzłe i często za krótkie. Zawsze wolałam rozpisywać chemiczne równania i rozwiązywać zadania z matematyki niż rozpisywać się powtarzając trzy razy to samo pisząc wypracowanie z polskiego. A jednak im jestem starsza tym łatwiej jest mi tworzyć nowe wątki podczas pisania nie tylko przepisów, ale również artykułów.
Co do samego przepisu to dziś przepis dla zabieganych i zarobionych. Przepis na błyskawiczny, domowy obiad w 100% wegański. Same pyszności!
potrawka fasolkowa 1

Szybka potrawka z dwóch rodzajów fasoli w sosie pomidorowym

Składniki

1 puszka czerwonej fasoli,
1 puszka białej fasoli,
3 łyżki koncentratu pomidorowego,
4 parówki sojowe,
1 czerwona cebula,
1 łyżka majeranku,
1 łyżka oregano,
1 łyżka oleju,
pieprz do smaku
2 ząbki czosnku.

Przygotowanie

Cebulę drobno pokroić w kostkę i podsmażyć na patelni na oleju.
Parówki sojowe pokroić w plastry i dorzucić do cebuli, gdy ta puści sok. Podsmażać przez ok 5 minut.
Obie fasole odcedzić z zalewy i opłukać pod zimną wodą. Odstawić do ocieknięcia i dodać do cebuli z parówkami.
Dodać koncentrat i niewielką ilość wody. Całość wymieszać i zagotować.
Czosnek obrać i przecisnąć przez praskę. Dodać zioła, ponownie zamieszać i zestawić z ognia


potrawka fasolkowa 3
potrawka fasolkowa 4

 

Smacznego!
 

Share

Share
Tweet
Email
Pin
Comment

You might also like...

Previous
Next

Comments Anuluj pisanie odpowiedzi

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

  1. Anonimowy says

    2015-04-16 at 12:07

    super pomysł na szybki obiad, dodałabym tylko trochę chili, a że lubię ostre, użyłabym też parówek sojowych z chili 😛

    Odpowiedz
  2. Sosna says

    2015-04-20 at 12:41

    Wygląda bajecznie! 😀

    Odpowiedz
  3. Alexa says

    2015-04-20 at 19:35

    Smakuje jeszcze lepiej, bo jest to najprostsze danie ever. Polecam! 🙂

    Odpowiedz
  4. Alexa says

    2015-04-20 at 19:36

    Też lubię dodać ostrego chili do dań z fasoli, ale tym razem na spokojnie przygotowałam wersję łagodną 🙂

    Odpowiedz

Instagram

Instagram has returned invalid data.

Follow Me!

Przepisy kulinarne

Copyright 2023 Pełna Lodówka