
Szkoda, że posty nie piszą się same! Przygotowanie potrawy, zrobienie zdjęć i ich obróbka to najprzyjemniejsze elementy podczas tworzenia przepisu. Dla mnie najnudniejszą częścią tego procesu jest pisanie postów. Nigdy nie umiałam się za bardzo rozpisywać, moje wypracowania w szkole często były doskonale oceniane pod względem merytorycznym, czy gramatycznym, ale były niezwykle zwięzłe i często za krótkie. Zawsze wolałam rozpisywać chemiczne równania i rozwiązywać zadania z matematyki niż rozpisywać się powtarzając trzy razy to samo pisząc wypracowanie z polskiego. A jednak im jestem starsza tym łatwiej jest mi tworzyć nowe wątki podczas pisania nie tylko przepisów, ale również artykułów.
Co do samego przepisu to dziś przepis dla zabieganych i zarobionych. Przepis na błyskawiczny, domowy obiad w 100% wegański. Same pyszności!

Szybka potrawka z dwóch rodzajów fasoli w sosie pomidorowym

Składniki
1 puszka czerwonej fasoli,
1 puszka białej fasoli,
3 łyżki koncentratu pomidorowego,
4 parówki sojowe,
1 czerwona cebula,
1 łyżka majeranku,
1 łyżka oregano,
1 łyżka oleju,
pieprz do smaku
2 ząbki czosnku.
Przygotowanie
Cebulę drobno pokroić w kostkę i podsmażyć na patelni na oleju.
Parówki sojowe pokroić w plastry i dorzucić do cebuli, gdy ta puści sok. Podsmażać przez ok 5 minut.
Obie fasole odcedzić z zalewy i opłukać pod zimną wodą. Odstawić do ocieknięcia i dodać do cebuli z parówkami.
Dodać koncentrat i niewielką ilość wody. Całość wymieszać i zagotować.
Czosnek obrać i przecisnąć przez praskę. Dodać zioła, ponownie zamieszać i zestawić z ognia


Smacznego!
super pomysł na szybki obiad, dodałabym tylko trochę chili, a że lubię ostre, użyłabym też parówek sojowych z chili 😛
Wygląda bajecznie! 😀
Smakuje jeszcze lepiej, bo jest to najprostsze danie ever. Polecam! 🙂
Też lubię dodać ostrego chili do dań z fasoli, ale tym razem na spokojnie przygotowałam wersję łagodną 🙂