
Placki a’ la racuchy w wersji wegańskiej i do tego dietetycznej? Ależ proszę bardzo! Są lekkie, nietuczące i bardzo smaczne. Przygotujcie sobie patelnię teflonową do beztłuszczowego smażenia i przygotujcie sobie świetny deser z jabłek 🙂

Wegańskie placki a’la racuchy z jabłkami i żurawiną

Składniki
2 soczyste jabłka,
4 łyżki mąki owsianej,
garść żurawiny,
1 łyżeczka syropu z agawy,
1 łyżeczka oleju,
1/4 łyżeczki mielonego imbiru,
szczypta mielonej gałki muszkatołowej,
Przygotowanie
Jabłka umyć i zetrzeć na tarce.
Przełożyć do miski i wymieszać z pozostałymi składnikami.
Rozgrzać patelnię teflonową na średnim ogniu – patelnia nie może być zbyt gorąca, bo placuszki się spalą.
Nakładać placki łyżką na patelnię i smażyć z obu stron, aż będą złote.

Smacznego!
Wspaniałe! A jak dietetyczne, to podwójnie dla mnie 🙂
Smaczne jedzonko 🙂
Takie dietetyczne placki to ja rozumiem!
Yummy 🙂