• Home
  • Kuchnie Świata
    • Kuchnia indyjska
    • Kuchnia chińska
    • Kuchnia francuska
    • Kuchnia meksykańska
    • Kuchnia polska
    • Kuchnia tajska
    • Kuchnia włoska
  • Be Fit
    • Czas na detox
    • Zdrowa żywność
    • Dietetyczne Pyszności
    • Bez Glutenu
    • Jedz Sezonowo
    • Jedz Śniadanie
  • Obiad
    • Szybki Obiad
    • Zupy
    • Sałatki
    • Przystawki
    • Tanie Gotowanie
  • Desery
    • Babeczki
    • Ciasta i tarty
    • Ciastka i Ciasteczka
    • Naleśniki i Placki
    • Bez cukru
    • Koktajle
  • O mnie
    • Kontakt

Pełna Lodówka

wegetariańskie przepisy

Be Fit

Chrupiące kąski z czerwonej fasoli i ryżu

Zastanawialiście się kiedyś co zrobić z ryżem, który został po obiedzie? Niektórzy wrzucają go do zupy, inni zjadają na następny dzień zamiast makaronu, ja przygotowuję pyszne kotleciki z dodatkiem czerwonej fasoli, które piekę w piekarniku. Można je również z powodzeniem usmażyć na głębokim oleju. Tak czy siak wyjdą wspaniałe i bardzo smaczne!

chrupiące kąski z czerwonej fasoli 1

Chrupiące kąski z czerwonej fasoli i ryżu

Składniki

1 szklanka ugotowanego ryżu,
1 puszka czerwonej fasoli,
1 duży ząbek czosnku drobno posiekany,
1/2 pęczku szczypiorku,
5 suszonych pomidorów,
1/2 łyżeczki ostrej papryki,
1/2 łyżeczki słodkiej papryki,
1/2 łyżeczki zmielonej kolendry.

Przygotowanie

Fasolę z puszki przełożyć na sitko i opłukać pod bieżącą wodą. Odcedzić, przełożyć do miski.
Do fasoli dołożyć ryż i rozgnieść wszystko przy użyciu widelca.
Suszone pomidory (mogą być marynowane w oleju) pokroić w drobną kostkę; szczypior posiekać drobno i oba warzywa dołożyć do ryżu i fasoli.
Piekarnik rozgrzać do 180 stopni.
Przygotować papier do pieczenia i wykładać przy użyciu dwóch łyżek „kąski”.
Piec przez około 30 minut lub do momentu gdy się zarumienią

chrupiące kąski z czerwonej fasoli 2
chrupiące kąski z czerwonej fasoli 3
Smacznego!

Share

Share
Tweet
Email
Pin
Comment

You might also like...

Previous
Next

Comments Anuluj pisanie odpowiedzi

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

  1. Głodomorra says

    2015-04-27 at 10:46

    O mniam! Następnym razem, gdy mi zostanie ryż po obiedzie to sobie takie zrobię!

    Odpowiedz
  2. Obuwie taneczne says

    2015-04-27 at 11:49

    Danie wygląda przesmacznie :)!

    Odpowiedz
  3. pozielonemu says

    2015-04-27 at 13:00

    Fajny pomysł, wygląda bardzo smacznie 🙂

    Odpowiedz
  4. Ania S says

    2015-05-02 at 06:27

    To musiało smakować fantastycznie, a wygląda bardzo ciekawie 😉

    Odpowiedz
  5. Ania S says

    2015-05-02 at 06:27

    To musiało smakować fantastycznie, a wygląda bardzo ciekawie 😉

    Odpowiedz

Instagram

Instagram has returned invalid data.

Follow Me!

Przepisy kulinarne

Copyright 2023 Pełna Lodówka