• Home
  • Kuchnie Świata
    • Kuchnia indyjska
    • Kuchnia chińska
    • Kuchnia francuska
    • Kuchnia meksykańska
    • Kuchnia polska
    • Kuchnia tajska
    • Kuchnia włoska
  • Be Fit
    • Czas na detox
    • Zdrowa żywność
    • Dietetyczne Pyszności
    • Bez Glutenu
    • Jedz Sezonowo
    • Jedz Śniadanie
  • Obiad
    • Szybki Obiad
    • Zupy
    • Sałatki
    • Przystawki
    • Tanie Gotowanie
  • Desery
    • Babeczki
    • Ciasta i tarty
    • Ciastka i Ciasteczka
    • Naleśniki i Placki
    • Bez cukru
    • Koktajle
  • O mnie
    • Kontakt

Pełna Lodówka

wegetariańskie przepisy

Bez Glutenu

Wegańska pasta pieczarkowa do kanapek

Dziś będzie bez zbędnego gadania. Pieczarki jakie są, każdy wie jedni je uwielbiają, drudzy omijają szerokim łukiem. Dla wszystkich tych, którzy pieczarki lubią prezentuję pyszną pastę pieczarkową z kaszą jaglaną. Łatwa i prosta w wykonaniu, nada się do chleba i bułek, na śniadanie, lunch w pracy i kolację. Zatem do dzieła!

pasta do chleba pieczarkowa z kaszą jaglaną 1

Pasta do pieczywa z pieczarek i kaszy jaglanej

Składniki

250 g pieczarek,
1 mała cebula,
1/2 szklanki suchej kaszy jaglanej,
1 łyżeczka soli,
1 płaska łyżeczka pieprzu,
1 łyżka oliwy z oliwek do smażenia.

Przygotowanie

Cebulę obrać i pokroić w drobną kostkę i wrzucić na patelnię z rozgrzaną oliwą.
Pieczarki oskrobać z brudu, ale nie myć. Pokroić w plasterki. Gdy cebula się zeszkli wrzucić na patelnię i smażyć, aż zmiękną. Zestawić z ognia, ostudzić.
Kasze jaglaną przelać wrzątkiem w celu pozbycia się goryczki przy gotowaniu, następnie przełożyć do garnka i gotować do miękkości i ostudzić.
Pieczarki z cebulą oraz kaszę przełożyć do blendera i zmiksować razem. Doprawić solą i pieprzem.

 

 

pasta do chleba pieczarkowa z kaszą jaglaną 2 pasta do chleba pieczarkowa z kaszą jaglaną 3

Smacznego!

 

Share

Share
Tweet
Email
Pin
Comment

You might also like...

Previous
Next

Comments Anuluj pisanie odpowiedzi

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

  1. Biała Filiżanka says

    2015-02-12 at 18:28

    Zdecydowanie jestem fanką wszelkich roślinnych past i pasztetów ! Takiego smarowidła do pieczywa jeszcze nie robiłam. Wszystkie składniki mam w domu. Już wiem co będzie jutro na śniadanie:)

    Odpowiedz
  2. Magda Lena says

    2015-02-13 at 20:05

    Lubię i kaszę i pieczarki – także w pewnością jest to coś dla mnie! 🙂

    Odpowiedz

Instagram

Instagram did not return a 200.

Follow Me!

Przepisy kulinarne

Copyright 2023 Pełna Lodówka