Szybka surówka z kiszonej kapusty

poniedziałek, 16 lutego 2015

Jest zdrowa, bogata w witaminę C i antyutleniacze. Zimą jak znalazł dla wspomagania odporności. Znana wszystkim Polakom - kapusta kiszona! Nasza dzisiejsza bohaterka wystąpi w wersji na szybko, jako bardzo prosta surówka do obiadu. Pamiętajcie, żeby Wasza kapusta była KISZONA, a nie KWASZONA. Dlaczego to takie ważne przeczytacie pod tym linkiem.







Prosta i szybka surówka z kiszonej kapusty


Składniki: 
250 g kiszonej kapusty,
1/2 cebuli,
1 łyżeczka cukru,
1/2 łyżeczki oleju z pestek winogron,
świeżo mielony pieprz.


Przygotowanie:

1.  Kapustę odsączyć z nadmiaru solanki i rozdzielić nitki. Przełożyć do naczynia.
2.  Cebulę drobno pokroić i dodać do kapusty kiszonej.
3. Całość posłodzić i dodac olej z pestek winogron. Dokładnie wymieszać i podawać do obiadu.


Smacznego!


6 komentarzy:

  1. Jakoś ostatnio zapomniałam o kiszonej kapuście. Prosta i smaczna surówka :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Taka surówka-zimą rzecz nieodzowna ;)

    OdpowiedzUsuń
  3. Ciekawy skład ;)
    Moja ulubiona surówka z ta kapustą to taka z dodatkiem marchewki i jabłka ;)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Kapusta kiszona i cukier to na prawdę świetne połączenie. Gdy doda się do tego cebulę olej lub oliwę, surówka wychodzi na prawdę świetna!

      Usuń