
Sezon na jajka gotowane na twardo trwa. Jeśli tak jak ja lubicie zjeść jaja na twardo w postaci nieco innej proponuję Wam spróbować przygotować pastę do kanapek. Ta konkretna jest szybka w przygotowaniu i można uszykować jej nieco więcej niż tylko na jedno śniadanie dla dwóch osób. Nadaje się ona do przechowywania w lodówce do 3 dni.

Wiosenna pasta jajeczna

Składniki
2 jaja,
4 rzodkiewki,
2 gałązki natki pietruszki,
szczypiorek z cebuli dymki,
3 łyżeczki jogurtu,
2 łyżeczki majonezu,
sól i pieprz do smaku.
Przygotowanie
Jaja gotujemy na twardo. Studzimy i obieramy ze skorupki. Następnie kroimy w kostkę. Przekładamy do miseczki
Rzodkiewkę myjemy i kroimy w kostkę i dodajemy do jajek.
Natkę pietruszki i szczypiorek szatkujemy i dodajemy do pozostałych składników.
W małej miseczce lub szklance mieszamy jogurt z majonezem i odrobiną soli i dość dużą ilością pieprzu. Dodajemy do pokrojonych warzyw. Dokładnie mieszamy i podajemy ze świeżym pieczywem.
W małej miseczce lub szklance mieszamy jogurt z majonezem i odrobiną soli i dość dużą ilością pieprzu. Dodajemy do pokrojonych warzyw. Dokładnie mieszamy i podajemy ze świeżym pieczywem.

Takie pasty są pyszne na śniadanie 🙂
Pozdrawiam serdecznie!