Wiosenna pasta jajeczna

sobota, 5 kwietnia 2014

Sezon na jajka gotowane na twardo trwa. Jeśli tak jak ja lubicie zjeść jaja na twardo w postaci nieco innej proponuję Wam spróbować przygotować pastę do kanapek. Ta konkretna jest szybka w przygotowaniu i można uszykować jej nieco więcej niż tylko na jedno śniadanie dla dwóch osób. Nadaje się ona do przechowywania w lodówce do 3 dni.






Składniki:
2 jaja,
4 rzodkiewki,
2 gałązki natki pietruszki,
szczypiorek z cebuli dymki,
3 łyżeczki jogurtu,
2 łyżeczki majonezu,
sól i pieprz do smaku.


Przygotowanie:
1) Jaja gotujemy na twardo. Studzimy i obieramy ze skorupki. Następnie kroimy w kostkę. Przekładamy do miseczki
2) Rzodkiewkę myjemy i kroimy w kostkę i dodajemy do jajek.
3) Natkę pietruszki i szczypiorek szatkujemy i dodajemy do pozostałych składników.
4) W małej miseczce lub szklance mieszamy jogurt z majonezem i odrobiną soli i dość dużą ilością pieprzu. Dodajemy do pokrojonych warzyw. Dokładnie mieszamy i podajemy ze świeżym pieczywem.

Smacznego!




Wielkanocne Smaki - edycja IV Wielkanocne Smaki - edycja IV

1 komentarz:

  1. Takie pasty są pyszne na śniadanie :)

    Pozdrawiam serdecznie!

    OdpowiedzUsuń