• Home
  • Kuchnie Świata
    • Kuchnia indyjska
    • Kuchnia chińska
    • Kuchnia francuska
    • Kuchnia meksykańska
    • Kuchnia polska
    • Kuchnia tajska
    • Kuchnia włoska
  • Be Fit
    • Czas na detox
    • Zdrowa żywność
    • Dietetyczne Pyszności
    • Bez Glutenu
    • Jedz Sezonowo
    • Jedz Śniadanie
  • Obiad
    • Szybki Obiad
    • Zupy
    • Sałatki
    • Przystawki
    • Tanie Gotowanie
  • Desery
    • Babeczki
    • Ciasta i tarty
    • Ciastka i Ciasteczka
    • Naleśniki i Placki
    • Bez cukru
    • Koktajle
  • O mnie
    • Kontakt

Pełna Lodówka

wegetariańskie przepisy

Bez Glutenu

Wiosenna pasta jajeczna

Sezon na jajka gotowane na twardo trwa. Jeśli tak jak ja lubicie zjeść jaja na twardo w postaci nieco innej proponuję Wam spróbować przygotować pastę do kanapek. Ta konkretna jest szybka w przygotowaniu i można uszykować jej nieco więcej niż tylko na jedno śniadanie dla dwóch osób. Nadaje się ona do przechowywania w lodówce do 3 dni.

1

Wiosenna pasta jajeczna

Składniki

2 jaja,
4 rzodkiewki,
2 gałązki natki pietruszki,
szczypiorek z cebuli dymki,
3 łyżeczki jogurtu,
2 łyżeczki majonezu,
sól i pieprz do smaku.

Przygotowanie

Jaja gotujemy na twardo. Studzimy i obieramy ze skorupki. Następnie kroimy w kostkę. Przekładamy do miseczki
Rzodkiewkę myjemy i kroimy w kostkę i dodajemy do jajek.
Natkę pietruszki i szczypiorek szatkujemy i dodajemy do pozostałych składników.
W małej miseczce lub szklance mieszamy jogurt z majonezem i odrobiną soli i dość dużą ilością pieprzu. Dodajemy do pokrojonych warzyw. Dokładnie mieszamy i podajemy ze świeżym pieczywem.

2

 

Share

Share
Tweet
Email
Pin
Comment

You might also like...

Previous
Next

Comments Anuluj pisanie odpowiedzi

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

  1. Monica says

    2014-04-06 at 08:21

    Takie pasty są pyszne na śniadanie 🙂

    Pozdrawiam serdecznie!

    Odpowiedz

Instagram

Instagram did not return a 200.

Follow Me!

Przepisy kulinarne

Copyright 2023 Pełna Lodówka