
Zupa jarzynowa dla mnie to zazwyczaj ostatnia deska ratunku, gdy nie mam pomysłu na obiad. Zazwyczaj nie używam wielu przypraw, jednak tym razem postanowiłam pokombinować ze smakami i wyszła mi zupa jarzynowa w stylu orientalnym. Do „zabielenia” zupy dodałam mleka. W ostatniej chwili zorientowałam się, że nie mam mleczka kokosowego, które by tu pasowało idealnie 🙁 Dodałam za to pół łyżeczki oleju kokosowego, który nadał aromatu zupie.
1/2 łyżeczki czerwonej pasty curry,
Przygotowanie:
Mrożone warzywa wyciągamy z zamrażalnika i jeśli to możliwe zostawiamy, aby chwilę odtajały. Świeże warzywa wrzucamy do garnka z wodą, liśćmi laurowymi i zielem angielskim, zagotowujemy. Gdy warzywa lekko zmiękną dodajemy mrożonkę i zagotowujemy. Gotujemy przez 5-7 minut. Następnie doprawiamy dodając wszystkie przyprawy oraz wiórki. Zabielamy mlekiem i dodajemy olej kokosowy. Zagotowujemy i podajemy.
Smacznego!
Yum! I'm going to have to give this a try! Perfect for dinner when its cold!
xx
Carina Hsieh
carina@thefashionstudent.com
http://www.thefashionstudent.com
twitter.com/carinahsieh
instagram.com/thefashionstudent